Полицията във Варна започна акция срещу купения вот. Органите на реда провеждат засилени операции за установяване на евентуални нарушения, свързани с купуване на гласове, с цел гарантиране на честността на изборния процес. Разследването е в ход, като се събират доказателства и информация от различни източници.
"Най-дългата бюлетина ще бъде с 28 кандидати, като ще се използва за гласуване извън страната, на нея няма преференции, изписани са всички партии и коалиции, които участват във вота. В 23 МИР- София има най-много преференции, следователно бюлетината е с най-много кръгчета", обясни заместник-председателят на ЦИК Росица Матева
Не искам да звучи прекалено лирично, опитвам се “прекалено” да не ми е в стила, макар и да съм стигал до куп гранични пунктове на битието, но докато гледах днес морето, изведнъж и аз най-накрая прозрях, че взирайки се уж в бъдещето, вече виждам предимно миналото.
"Продължаваме промяната - Демократична България" се е сринала до четвърта политическа сила, двадесет дни преди предсрочните парламентарни избори. Това показва изследване на агенция "Медиана", проведено в периода – 12-18 май 2024 г. с 978 човека (18+ години) чрез пряко стандартизирано интервю
Доналд Тръмп беше критикуван от предизборния екип на Джо Байдън, след като публикува видео, на което се вижда, че на задната страна на преминаващ пикап е залепено изображение на президента на САЩ, който е вързан с въже